top of page
  • Obrázek autoraAdam Pýcha

Nejkrásnější série pro děti. A pozor kouše!

Knížek pro děti je mnoho a často je baví číst nejen děti, ale i jejich rodiče. Já Melče čtu pohádky před spaním cca od tří let věku, kdy se na to zvládala soustředit. Její mladší sestřička k tomu již také pomalu dorůstá, ale zatím si vystačí s poslechem audioknížek s příběhy Mumínků, které musím tedy také moc doporučit.

Za těch několik let jsme přečetli mnoho knížek a řada z nich se nám opravdu líbila. Šlo třeba o nádherné nové zpracování Čaroděje ze země OZ z kterého byl tatínek opravdu nadšen. Doslova jsme se těšil na každý den, až s touto knížkou ulehneme, protože jsem ji ze svého dětství moc neznal a magickému světu země OZ jsem opravdu propadl. Hodně tomu pomohlo, že vše ilustrovala Kateřina Bažantová. Její práci určitě vyhledávejte. Je báječná.

Dnes to bude ovšem o jiné sérii


Je vždy dost loterie, když odhadujete, zda tato či jiná knížka na trhu uspějí. A u dětských knížek je to zřejmě ještě náročnější. Po právu se říká, že jsou děti ti nejnáročnější zákazníci, kteří na vás nenechají nit suchou, když se jim něco nelíbí. U této série nemusíte mít obavu. Jmenuje se NEOTVÍRAT!!! a je báječná.

Začala vycházet před několika lety a čítá 6 knih. Je to již uzavřený příběh a bez problémů lze zakoupit všechny díly. A o čem to přesně je? O třech kamarádech, kteří řeší docela zásadní problém. Nemovi, což je jeden z nich, přijde vždy tajemný balíček, který urývá hračku. Není to ovšem hračka ledajaká... Tyto hračky ožívají a s nimi přichází mnoho problémů.

Knížky v sérii NEOTVÍRAT!!! na sebe navazují, takže je určitě doporučuji číst postupně. Je to čtení klidně od 4 let věku, když máte děti naučené, že poslouchají jak čtete. Jinak si je mohou číst děti sami a to klidně do 10 let. V tom není vůbec problém. Příběh je neuvěřitelně poutavě napsaný, vtipný, plný kamarádství i magie. A buďme upřímní. Kdo by si nepřál, aby nějaká jeho hračka, byť třeba na pár dní, ožila.

Ve všech knížkách jsou moc povedené ilustrace, které vždy Melča dlouho zkoumá. Kapitoly nejdou dlouhé a každá vám vystačí zhruba na dva večery, protože není potřeba dětem číst nějak dlouho. Stejně to brzy zalomí. A pokud vám nestačil tento článek, natáčel jsem o knížkách i video s Melčou.

Proč se vám bude tato série knížek líbit?

  • Milý příběh a parta kamarádů

  • Krásné ilustrace

  • Hračky ožívají

  • Pro děti od útlého věku až do deseti let

  • Kompletní série, vše je vydáno


bottom of page